A három legfőbb ok bőrrák esetén: a helytelen étrend, a helytelen napozás és a lelki okok; mint a stressz, az idegesség és a feszültség. 1966-ban egy orvos megfigyelte, hogy egy speciális fehérjeszegény diéta elősegíti a bőrrák visszafejlődését. Azóta számos vizsgálat igazolta, hogy az állati eredetű ételek, a cukor, a finomított liszt és olajmentes étrend gyógyító hatású bőrrák esetén.
Helytelen étrend mellett a napfény képes bőrrákot kiváltani. Természetes étrenddel összekötve a napsugárzás gátolja a rákot, és javítja az általános egészségi állapotot. A gabona és a zöldségek gazdagok antioxidánsokban, és védik a szervezetet a ráktól és egyéb betegségektől. Egyes szakemberek javaslata szerint nem ajánlott hagyományos napvédő krémet használni, mert kimutatták, hogy azokban az országokban a legtöbb a bőrrákban szenvedő beteg, ahol a legtöbb és legnagyobb faktorú bőrvédő olajokat használják. Természetesen kerülni kell a különböző szintetikus anyagok ruhaként való viselését és bőrre kenését. Csak növényi eredetű kozmetikum és tisztálkodószer javasolt.
A szauna, a gőzfürdő és minden olyan módszer, ami az izzadást segíti, ajánlott bőrbetegségeknél, hogy a bőr alatti kötőszövetekből a toxinok kiürüljenek. Nagyon fontos a frottírozás, ami a bőr ledörzsölését jelenti durva törölközővel, hogy beinduljon a vérkeringés. Egy bőrrákos betegnek lehetőleg kerülni kell mindenféle mesterséges sugárzást, röntgen- , elektromágneses sugárzást egyaránt és természetesen a tévézést vagy számítóképhasználatot is.
A lelki ok hasonló, mint a bőrbetegségeknél kiegészítve a rák hordozta üzenetekkel. A rákos betegek nagy részénél régen dédelgetett harag vagy sérelem áll a háttérben, a legfőbb feladat az, hogy ki az, aki a megbocsájtására vár.

Alternatív módszerek

Ismerd meg, hogy mi mindennel tudunk segíteni neked…