A bolygók befolyásolják egy-egy adott szerv működését. A gyógyításban felhasználhatjuk ezt az összefüggést úgy, hogy a beteg szervhez tartozó bolygó hatását erősítjük az emberben a bolygóhoz kapcsolódó szín, fém vagy terület segítségével.

A Nap a szív, a szívműködés, az életerő, a vitalitás és a fizikális erő szimbóluma.

A Holdhoz tartozik a gyomor, a kisagy, a testnedvek, a nyálkahártyák, a fajfenntartási funkció, a termékenység és a menstruációs ciklus.

A Merkúr képviseli a tüdőt, a nagyagyat, a központi idegrendszert és a beszélőképességet.

A Vénusz: a vese, a vénák, a mirigyek belső szekréciói, a szexuális funkciók, a vér szénsavfelvevő képessége, a külső női nemi szervek és az emlők reprezentáns bolygója.

A Marshoz tartozik az epe, a külső férfi nemi szervek, az artériák, az izmok, az izomrendszer, a vér vastartalma és oxidációja, illetve a férfi szexuális funkciói. A betegségek közül a gyulladások kapcsolódnak hozzá.

A Jupiter hatással van a májra, a növekedésre, a felvett élelmiszerek átalakítására és feldolgozására, illetve a test cukorháztartására. A betegségek közül a túlnövekedések, burjánzások, túltengések és az energiatöbblettel kapcsolatos állapotok taroznak hozzá.

A Szaturnusz a lép, a teljes bőrfelület, a csontok, a csontképződés, a szervezet mészháztartása, a fogak és a belek planétája. A betegségek közül a sorvadások, csökkenések, hiányok, szűkületek, elhalási folyamatok és energiahiányos állapotok tartoznak ide.

Az Uránusz befolyása alatt áll a visszérhálózat és a vegetatív idegrendszer. A betegségek közül a görcsös állapotok, neurózisok és pszichózisok tartoznak hozzá.

A Neptunusszal való kapcsolat hatást gyakorol a nyirokrendszerre, illetve a különböző erjedési és rothadási folyamatokra.

A Plútó többek között a belső nemi szerveket testesíti meg.

Egy bolygóhatás bevitelét segíti a kirándulás a hozzá tartozó területen. A Nap hatása alá tartozik a budai Vöröskővár, a Holdhoz a pilisszentlelki Fehér-sziklák, a Merkúrhoz a pomázi Kőhegy, a Vénuszhoz a Vadálló-kövek, a Marshoz a budakalászi Ingókő, a Jupiterhez a pilisszentkereszti Vaskapu-szurdok, és a Szaturnusz-hatás kiválóan érvényesül a Rám-szakadéknál. A legjobb, ha olyan túrát tervezünk a Pilisben, amely átmegy mind a hét bolygó felségterületén!

A gyógyulást segítheti a bolygókhoz tartozó kövekkel és fémekkel való kezelés, ezért érdemes tudni, hogy: a Nap féme az arany, a Holdé az ezüst, Merkúré a higany, a Vénuszé a réz, a Marsé a vas, a Jupiteré az ón és a Szaturnuszé az ólom. A táplálkozás területén is érdemes figyelembe venni, hogy melyik étel melyik bolygó hatását hordozza. Példaként álljanak itt a gabonafélék által hordozott bolygóerők: Nap – búza, Hold – rizs, Mars – árpa, Merkúr – köles, Jupiter – rozs, Vénusz – zab, Szaturnusz – kukorica.

Alternatív módszerek

Ismerd meg, hogy mi mindennel tudunk segíteni neked…