önismereti táncterápiás műhelymunka

 

belso tanc ws 2

2024. szeptember 16., 23., 30. hétfő 17:00-20:00
3 alkalmas

Részvételi díj: 40.000 Ft

Tanfolyamunk helyszíne: 1066 Teréz körút 46. II. emelet (FBG center)

A workshopot tartja:

Perfalvi Tünde

Perfalvi Tünde

Pszichológus, gyermekpszichológus, kiképző Integrált kifejezés- és táncterapeuta

gergely atilla

Gergely Attila

Táncművész, koreográfus

„Az élet nem azt jelenti, hogy túléljünk egy vihart, hanem hogy tudjunk táncolni az esőben” (közmondás)

A tánccal, a mozgással és a testtudati munkával végzett önismereti munka lehetőséget ad arra, hogy tapasztalatot szerezzünk arról, hogy milyenek az alapvető kapcsolódási mintáink, és milyen lehetőségek nyílnak meg előttünk, ha megengedjük magunknak a kísérletezést, az új keresését a mozdulatokon keresztül. A kísérletezés új megoldások felé vezet el minket, és ezáltal új tapasztalatokhoz.

Ha megfigyelünk egy kisgyermeket, aki éppen felállni tanul, azt látjuk, hogy újabb és újabb módokon próbálkozik. Ebben a kísérletezésben felfedezhetjük a gyermek rugalmasságát, mozgásos kreativitását, ilyen értelemben a spontaneitását. Mindannyian innen indultunk, csak később alakultak ki sémáink, rögzült mozdulataink, válaszaink, viselkedéseink. Az én tapasztalata ezáltal beszűkül.

A táncterápiás alkalmakon a marsikus minőségeket: a bátorságot és a belső erő megtapasztalását szólítjuk meg a táncon és a kreatív alkotói munkán keresztül. Erőforrásokat keresünk és kutatjuk magunkban az erővesztés állapotát.

A tánc – és mozgásterápia alapvetően tapasztalati és nonverbális módszer, a tudattalan, testben elrejtett belső impulzusok, erők, elfojtások felfedezését és megélését segíti. Bátorság kell ahhoz, hogy merjük érzékelni, érezni és kifejezni azt, ami éppen bennünk zajlik, mert ez a gyógyulás és az új lehetőségek útja is egyben.

A testünkben lévő bölcsességet szólítjuk meg a felszabadító tánc, a testtudati munka, a páros gyakorlatok és a szabad improvizáció által. Ezen a tánc workshopon egy ítéletmentes térbe lépünk be, ahol a mozgás szabadon nyilvánulhat meg, a jelen pillanatban megformálva, sémák és elvárások nélkül.

Erre a kalandra hívunk Téged is!

A belső tánc workshopon való részvételhez nem szükséges mozgásos előképzettség. Az egyes alkalmak nem egymásra épülnek, külön-külön is látogathatók!

Jelentkezés a workshopra

 

 

 

 

Alternatív módszerek

Ismerd meg, hogy mi mindennel tudunk segíteni neked…