önismereti táncterápiás műhelymunka

 

 

gykp belsotanc ws edited

2023. január 21.

szombat 9 – 16 óra

A workshopot tartja:

perfalvi tunde pszichologus 300

dr. Babics Júlia

Belgyógyász , antropozófus orvos

lazanyi krisztina csaladi parkapcsolati mediator 300

Bratinané Lazányi Kriszta

Családi tanácsadó, családi és párkapcsolati mediátor

A tánccal, a mozgással és a testtudati munkával végzett terápiás munka lehetőséget ad arra, hogy tapasztalatot szerezzünk arról, hogy milyenek az alapvető kapcsolódási mintáink, és milyen lehetőségek nyílnak meg előttünk, ha megengedjük magunknak a kísérletezést, az új keresését a mozdulatokon keresztül. A kísérletezés új megoldások felé vezet el minket, és ezáltal új tapasztalatokhoz.

Ha megfigyelünk egy kisgyermeket, aki éppen felállni tanul, azt látjuk, hogy újabb és újabb módokon próbálkozik. Ebben a kísérletezésben felfedezhetjük a gyermek rugalmasságát, mozgásos kreativitását, ilyen értelemben a spontaneitását. Mindannyian innen indultunk, csak később alakultak ki sémáink, rögzült mozdulataink, válaszaink, viselkedéseink. Az én tapasztalata ezáltal beszűkül.

A mozgás, a mozgáson keresztüli ön-tapasztalás konkrét is – eldöntöm pl, hogy a kezemmel vagy a vállammal vagy akár a lábammal mozdulok-e tovább, emellett egy hasonlat is – tapasztalatot ad arról, hogy ezt a tudatos választást minden helyzetben megtehetem. Egy beszélgetés során is. Megállok és megfigyelem, hogyan mozdul a lelkem, mennyire „álltam” közel a másikhoz, mekkora térre van szükségem, hogyan folytatom tovább, mi mozdul bennem, hogy van a testem, mi zajlik a testemben, stb.

A Belső tánc workshopon különösen fontosnak tartjuk az önkifejezést a mozdulatokon, a kapcsolati találkozásokon keresztül. Az alkalmak során mindig egy-egy fókuszt helyezünk a figyelmünk középpontjába. 

A következő alkalmunkon a kapcsolódás témáját szólítjuk meg. 

  • Hogyan kapcsolódom önmagamhoz, hogyan kapcsolódom másokhoz? 
  • Mit jelent érzékelni magamat és a másikat is egy kapcsolódásban?
  • Érzékelem a határaimat, érzékelem a másik határait?

Egy ítéletmentes térbe hívunk, ahol a mozgás szabadon nyilvánulhat meg, a jelen pillanatban

megformálva, sémák és elvárások nélkül. A testünk bölcsességet és tudást hordoz rólunk.

Ennek felfedezésére hívunk Téged!

Jelentkezés a workshopra

 

 

 

Alternatív módszerek

Ismerd meg, hogy mi mindennel tudunk segíteni neked…