A baleseteknek is mindig megvan a lelki hátterük.  Például ha az embernek kicsúszott a lába alól a talaj, akkor érdemes megvizsgálnia, hogy lelki szinten hol vesztette el a lába alól a talajt. Ha nekimentünk valakinek, valaminek akár gyalog, akár kocsival, akkor lelki szinten azt keressük, hogy kinek „mentél neki” valójában, hol van konfliktushelyzet, támadás az életünkben.

Statisztikailag kimutatható, hogy a legtöbb baleset autóbaleset. Léteznek „kocsipszichológusok”, akik a balesetet elemezve segítenek a páciensnek. A háttérben az az elmélet húzódik meg, hogy sokak számára az autó a második otthon, ezért úgy hozzánő az emberhez, hogy a kocsi egyes részei megfeleltethetőek az ember valamilyen testi-lelki részeinek. Ha az embernél valamilyen gond van, először általában a külvilágból kapja a jelzéseket, és nem biztos, hogy rögtön a veséje vagy a mája betegszik meg, hanem a kocsijában a májnak vagy a vesének megfelelő alkatrészekkel lesz valami probléma. Néhány jó példa szemlélteti ezt az elképzelést, mi alapján a lámpák a szemeknek, az ablakok a kilátásnak és a belátásnak felelnek meg.

Balesetnél a lehetséges lelki ok lehet a magatehetetlenség, a kitörni vágyás és elfojtott agresszivitás. A leggyakoribb lelki ok pedig a lelkiismeret-furdalás, sok esetben így büntetjük meg saját magunkat. Ha gyakran történnek velünk kisebb-nagyobb balesetek, ez figyelmeztetés lehet, hogy letértünk a helyes útról. Próbáljunk magunkba mélyedni és megtalálni életfeladatunkat. 

Alternatív módszerek

Ismerd meg, hogy mi mindennel tudunk segíteni neked…