A Bach virágterápia 38 virágeszenciából álló rendszerét Dr. Edward Bach angol orvos homeopata és bakteriológus az 1930-as években fejlesztette ki. Újszerű szemlélete azóta a világ minden részén nagy népszerűségnek örvend.

Véleménye szerint a beteg személyisége, viselkedése és adott érzelmi reakciói sokkal fontosabbak, mint maguk a testi panaszok. Azt tartotta, hogy mindenki boldognak és egészségesnek született, s mindaddig az is marad, míg egyensúlyban, harmóniában van önmagával. A betegségek kialakulását hét alapvető lelki hibára vezette vissza, ezek a büszkeség, a kegyetlenség, a gyűlölet, az önzés, a tudatlanság, a bizonytalanság és a mohóság, és szerinte minden más testi-lelki baj ezekből fakad. A Bach-terápia gyógyítási elképzelése nem a negatív lelki hibák elfojtásán, hanem azok meghaladásán alapul, ebben segítenek a virágok.

A virágeszenciák készítése közvetlenül a természetben, a négy alapelem (tűz, víz, föld, levegő) segítségével történik. Az eszenciák alkalmazása egyszerű, mentes a káros mellékhatásoktól, alkalmazása veszélytelen, túladagolás és hozzászokás nem következhet be. A leggyakrabban ajánlott adagolás négy cseppet egy pohár vízbe csepegtetni és meginni naponta négyszer. A virágeszenciák lassan, gyengéden fejtik ki rendkívüli hatásukat.

Az eszenciák kiválasztása rendkívül egyszerű még a hétköznapi felhasználók számára is, de ha valaki nem bízik saját ítélőképességében, segítséget kérhet képzett Bach-terapeutától, vagy kineziológustól is. Az öngyógyítás eme nagyszerű módszere lehetőséget kínál a rohanó, felfokozott életvitel ellenéreállapotfelmérés a lelki harmónia megtalálására.

„A virágkivonatok használatához nem szükséges tudományos szakképesítés. Aki a legnagyobb hasznot szeretné húzni ebből az isteni adottságból, annak fontos, hogy eredetiségét tisztán tartsa, szabadon a tudományos elmélettől és megfontolástól, mert a természetben minden olyan egyszerű.” Dr. Edward Bach

 

Bach Virágterápia konzultáció

Gyógyközpontunkban Bach- virágterápiát végző terapeuta: Szabó Norbert

Alternatív módszerek

Ismerd meg, hogy mi mindennel tudunk segíteni neked…