Ritmikus masszázs

Ritmikus masszázs 2

Ritmikus masszázzsal foglalkozó szakemberünk:

Jáki Zoltán

Ritmikus masszázs árak:

Részletes árlistánkat itt találod >>

Különlegessége, hogy a szervezet egészére hatást gyakorol. Kezelhetők általa izomzati csontozati, emésztési, keringési, idegrendszeri problémák vagy akár belső szervek, sőt segít a lelki nehézségek oldásában is. A ritmikus masszázs különleges, finom érintései mély átalakulásokat, öngyógyító folyamatokat képes aktivizálni.

A különleges kézi készítésű tőzegolajok, problémától függően tovább támogatják a test és lélek egészségének visszanyerését.

A ritmikus masszázs az 1900-as évek elején született az antropozófia áramlata által, létrejötte Dr. Ita Wegman és Margarethe Hauschka  nevéhez kötődik.

Fizikai alapjait gyakran a klasszikus svéd masszázsban keresik, amiről valószínűsíthető hogy a századelőn még sokkal élőbb és kreatívabb formában létezett, kevésbé volt protokolizált és eleinte csak orvosok gyakorolhatták.

Működését illetően, alapjaiban is jelentősen eltér az ismert masszázsformáktól, ugyanis nem hajt végre nyomó mozdulatot a testen, sokkal inkább szívó jelleggel dolgozik. mindemellett ugyanúgy megtalálhatók benne a simító, dörzsölő és gyúró fogások.

A kezelések teljesen személyre szabottak, a masszőr folyamatos figyelemmel  fordul a páciens állapota felé kezelés közben is és a test visszajelzései alapján alakítja azt. Mivel a test hőjének kiemelt jelentősége van, ezért folyamatosan óvjuk, burkoljuk, azaz csak a masszírozott testrész marad fedetlenül.

A kezelés egy rövid beszélgetéssel, célmeghatározással kezdődik, amit a maximum 45 perces kezelés követ. A kezelést egy 10 perces pihenés, nyugalmi időszak zárja, amelyben általában már mindenki a teljes ellazultság állapotába kerül.

Ritmikus masszázs1