Ritmikus masszázs

Ritmikus masszázs 2

Ritmikus masszázzsal foglalkozó szakemberünk:

Jáki Zoltán

Ritmikus masszázs árak:

Részletes árlistánkat itt találod >>

ritmikus masszazs 133

Miben különleges a ritmikus masszázs?

A szervezet egészére pozitív hatást gyakorol. A masszázs által kezelhetők izomzati, csontozati, emésztési, keringési, idegrendszeri problémák vagy akár belső szervek, sőt segít a lelki nehézségek oldásában is. A ritmikus masszázs különleges, finom érintései mély átalakulásokat, öngyógyító folyamatokat képesek aktivizálni. A különleges kézműves tőzegolajok, problémától függően támogatják a test és lélek egészségének visszanyerését.

Jelentősen eltér az ismert masszázsformáktól, ugyanis nem hajt végre nyomó mozdulatot a testen, sokkal inkább szívó jelleggel dolgozik. mindemellett ugyanúgy megtalálhatók benne a simító, dörzsölő és gyúró fogások.

Honnan ered ez a masszázsfajta?

A ritmikus masszázs az 1900-as évek elején született az antropozófia áramlata által. Létrejötte Dr. Ita Wegman és Margarethe Hauschka nevéhez kötődik. Fizikai alapjait gyakran a klasszikus svéd masszázsban keresik, amiről valószínűsíthető hogy a századelőn még sokkal élőbb és kreatívabb formában létezett, kevésbé volt protokolizált és eleinte csak orvosok gyakorolhatták.

Hogyan zajlik egy ritmikus masszázs kezelés?

A kezelések teljesen személyre szabottak! A masszőr folyamatos figyelemmel fordul a páciens állapota felé kezelés közben is, és a test visszajelzései alapján alakítja azt.  azaz csak a masszírozott testrész marad fedetlenül.

Az összesen 55 perces kezelés egy rövid beszélgetéssel kezdődik, melyben a célmeghatározáson túl átbeszéljük a vendég esetleges problémáit, panaszait. Az elhangzottak alapján a masszőr egy kezelési tervet készít.
A masszázs fehérneműben történik. A test hőjének kiemelt jelentősége van, ezért a vendéget a fej kivételével mindenhol betakarjuk természetes anyagokból készült takarókkal, törölközőkkel és mindig csak az a rész marad fedetlenül, melyen épp a masszázst végezzük.
Maga a kezelés csendben zajlik, ez is fontos része a ritmikus masszázs módszerének, mert így a masszőr is jobban rá tud hangolódni a vendégére, illetve a páciens is el tud lazulni.
A ritmkus masszázs tiszta, kézműves olajok és speciális krémek segítségével történik.
A kezelés fontos része hogy a ritmikus masszázs végeztével a kezeltet pár percre magára hagyjuk pihenni.
A pihenést követően néhány mondatban megbeszéljük a kezelés alatt tapasztaltakat.

Milyen ritmusban érdemes részt venni ritmikus masszázson?

A kezelés ritmusa és gyakorisága igencsak egyéni, azonban leggyakrabban a heti vagy kétheti ritmus javasolt. Általában összesen 6-8 alkalom követi egymást, ami után érdemes szünetet tartani.

Ritmikus masszázs1