Hang-masszázs Tao-hárfával2017-07-25T12:10:20+01:00

Hang-masszázs hárfával

szikorabrigitta

Szikora Brigitta

Kineziológia, Nehézfém- és allergiakivezetés, Basszus Tao-hárfa

Hárfa1

A Basszus Tao-hárfa egy 48 húros líra hangszer, melyen összesen 4 különféle hang váltakozik (D,E,A,H) meghatározott sorrendben.

Miben segít a Basszus-hárfával történő kezelés?

 • mély testi ellazulás
 • szívritmus zavarai, szív- és érrendszeri panaszok
 • légzési nehézség
 • szorongás, depresszió
 • életkedv visszanyerése
 • közérzet javítás, vitalizálás
 • testi-lelki regeneráció és harmonizáció
 • a test energiaszintjének növelése (pl. fáradékonyság)
 • alvászavar, alvás minőségének elősegítése
 • daganatos betegségeknél fájdalom csillapítása
 • akut fájdalmak csökkentése
 • testképzavarok (pl. anorexia)
 • döntéshelyzetek segítése
 • magabiztosság növelése
 • nyirokáramlás elősegítése

“A Basszus-hárfa dallama és a rezgése egyfajta ősi állapotot idéz fel az ember lelkében. Különleges egységélményt és olyan összeszedettséget ad, amelyet a mindennapi életben ritkán élünk át.”

A Basszus-hárfával történő kezelés a legmélyebb megnyugvás állapotába segít bennünket, ahol testünk és lelkünk is regenerálódhat.  

A nap folyamán elhasználjuk energiáinkat, elfáradunk és kimerítjük a napi energiakészletünket. Ezt az állapotot képes regenerálni a Basszus-hárfa!

Amikor  szavakon keresztül már nem férünk hozzá a probléma gyökeréhez, akkor segítségül hívjuk a művészeteket – színeket, formákat és hangokat.

A Basszus-hárfával történő kezelésnél nem kezek, hanem dallamok, hangok és ritmusok rezgése masszírozza át a testet.

Hogyan hat a Basszus-hárfa?

A Basszus-hárfa testkontaktussal történő gyógyító eszköz, amely úgynevezett “vibroakusztikus” hatást fejt ki levegőn keresztül a szervezetre. A rezgés az egész testet áthatja, eljut a kívánt testrészhez és szervekhez, ahol közvetlenül fejti ki hatását.

A Basszus-hárfa húros hangszereként legfőképp az ideg- és ritmikus rendszerre fejti ki erős nyugtató hatását. Az a mély nyugalom és pihenés, amelybe a Basszus-hárfával történő kezelés során eljutunk, máskor csak éjszakai alvásnál történik meg a REM-fázisok alatt (3-4x, és csak rövid ideig). A nappali éber állapotunkban 4 szívverésre 1 légzési ciklus jut. A REM-fázisban 1 szívverésre 1 légzés jut, azaz a szívverés ennyire lelassul. Ezekben a mély alvási szakaszokban teljesen ellazul a testünk, lelkünk pedig feldolgozza a bennünk ért élményeket. Ezt az állapotot idézi elő a Basszus Tao-hárfa.  Ezért is kiemelten jótékony a hatása a szív- és keringési betegségekkel küzdők számára.

A kezelés élesíti az érzékeket (jobb hallás, élesebb látás), visszaadja életkedvünket és elősegíti a hideg végtagok felmelegedését.

A hangok, dallamok, ritmusok bensőnk legmélyebb rétegeivel kapcsol minket össze, lelkünket, érzéseinket és szívünket szólítják meg.

Hogyan történik a kezelés?

A terápiás Basszus Tao-hárfa múltja és jelene

Rudolf Steiner az európai ember számára hozott vissza egy ősi hangsort, a tao-hangsort egy 1924-ben elhangzott előadásában. Ez a hangsor erőteljesen különbözik a keleten általánosan elterjedt hangsoroktól. A Tao-hangokkal történő munka több évtizedes – közel százéves – múltra tekint vissza, amely a meditációs gyakorlatokon és a gyógypedagógiai munkán keresztül fokozatosan jutott el a rezonanciaterápiás alkalmazásokig.

A Tao-hárfa hatását kutatták az Ita Wegman Klinikán Svájcban, illetve Magyarországon is 2012-ben a Magyarországi Pszichiátriai Betegek Otthonában. 2013-ban Helsinkiben az Egyetemi Klinikán a Basszus-hárfa hatását vizsgálták várandós kismamákon. A kutatások jelenleg is folytatódnak, kiértékelésük zajlik. Addig is, amíg a hivatalos eredmények megszületnek, a személyes tapasztalatok önmagukért beszélnek.

A teljes ellazulás érdekében hason fekve, a hátra és ritkán a mellkasra helyezzük a hárfát. Alapvetően a test bármely felületére helyezhető: talpra, hátra, combra, a törzs két oldalára és a mellkasra, attól függően, hogy a kezelésnél mire van szükség.

Kortól függetlenül, bármely korosztály számára ajánlott. Gyermekek számára kifejezetten hatékony, könnyed gyógyító módszer. Várandósság alatt is alkalmazható, széken ülve, hátra vagy combra helyezve, esetenként a has elé tartva.

A kezelés 1 órás, amelynek kezdetén egy rövid beszélgetésben a konzulenssel közösen meghatározzák a kezelés célját. Maga a Basszus-hárfázás 30-35 perc. A kezelés végén még marad idő pihenni és megbeszélni a élményeket és a változásokat. A kezelés szinte mindenkit kivétel nélkül kellemesen ellazít, kikapcsol és feltölt.

Hány kezelés szükséges a gyógyuláshoz?

Általánosan  5-6 kezelés ajánlott (akár heti rendszerességgel), ennyi idő alatt általában már jelentős javulás történik, természetesen ez attól is függ, hogy krónikus vagy akut probléma megoldása a cél.

3 könnyű stresszoldó gyakorlat

A stresszre sokan egy félelmetes sorscsapásként tekintenek, amely ellen nem tudnak védekezni. Az itt bemutatott egyszerű stresszoldó technikák segítségével azonnal csökkentheted a stresszt. 0:00 Bevezető 1:00 Tipikus stressz tűnetek 1:26 Beszűkült koponya gyakorlat 2:08

Érdeklődés workshop iránt

Ha valamelyik workshopunk érdekel, ezen az űrlapon keresztül jelezheted felénk. Workshopjainkat az érdeklődők számának megfelelően indítjuk! Köszönjük, ha jelzed ezt nekünk. 

Alternatív módszerek

Ismerd meg, hogy mi mindennel tudunk segíteni neked…