Hangmasszázs Tao-hárfával2023-01-08T15:05:40+01:00

Hangmasszázs hárfával

Hárfa1

A Basszus Tao-hárfa egy 48 húros líra hangszer, melyen összesen 4 különféle hang váltakozik (D,E,A,H) meghatározott sorrendben.

Miben segít a Basszus-hárfával történő kezelés?

 • mély testi ellazulás
 • szívritmus zavarai, szív- és érrendszeri panaszok
 • légzési nehézség
 • szorongás, depresszió
 • életkedv visszanyerése
 • közérzet javítás, vitalizálás
 • testi-lelki regeneráció és harmonizáció
 • a test energiaszintjének növelése (pl. fáradékonyság)
 • alvászavar, alvás minőségének elősegítése
 • daganatos betegségeknél fájdalom csillapítása
 • akut fájdalmak csökkentése
 • testképzavarok (pl. anorexia)
 • döntéshelyzetek segítése
 • magabiztosság növelése
 • nyirokáramlás elősegítése

“A Basszus-hárfa dallama és a rezgése egyfajta ősi állapotot idéz fel az ember lelkében. Különleges egységélményt és olyan összeszedettséget ad, amelyet a mindennapi életben ritkán élünk át.”

Hangmasszázzsal foglalkozó szakemberünk:

Szikora Brigitta

Szikora Brigitta

Kineziológia, Nehézfém- és allergiakivezetés, Basszus Tao-hárfa

A Basszus-hárfával történő kezelés a legmélyebb megnyugvás állapotába segít bennünket, ahol testünk és lelkünk is regenerálódhat.  

A nap folyamán elhasználjuk energiáinkat, elfáradunk és kimerítjük a napi energiakészletünket. Ezt az állapotot képes regenerálni a Basszus-hárfa!

Amikor  szavakon keresztül már nem férünk hozzá a probléma gyökeréhez, akkor segítségül hívjuk a művészeteket – színeket, formákat és hangokat.

A Basszus-hárfával történő kezelésnél nem kezek, hanem dallamok, hangok és ritmusok rezgése masszírozza át a testet.

Hogyan hat a Basszus-hárfa?

A Basszus-hárfa testkontaktussal történő gyógyító eszköz, amely úgynevezett “vibroakusztikus” hatást fejt ki levegőn keresztül a szervezetre. A rezgés az egész testet áthatja, eljut a kívánt testrészhez és szervekhez, ahol közvetlenül fejti ki hatását.

A Basszus-hárfa húros hangszereként legfőképp az ideg- és ritmikus rendszerre fejti ki erős nyugtató hatását. Az a mély nyugalom és pihenés, amelybe a Basszus-hárfával történő kezelés során eljutunk, máskor csak éjszakai alvásnál történik meg a REM-fázisok alatt (3-4x, és csak rövid ideig). A nappali éber állapotunkban 4 szívverésre 1 légzési ciklus jut. A REM-fázisban 1 szívverésre 1 légzés jut, azaz a szívverés ennyire lelassul. Ezekben a mély alvási szakaszokban teljesen ellazul a testünk, lelkünk pedig feldolgozza a bennünk ért élményeket. Ezt az állapotot idézi elő a Basszus Tao-hárfa.  Ezért is kiemelten jótékony a hatása a szív- és keringési betegségekkel küzdők számára.

A kezelés élesíti az érzékeket (jobb hallás, élesebb látás), visszaadja életkedvünket és elősegíti a hideg végtagok felmelegedését.

A hangok, dallamok, ritmusok bensőnk legmélyebb rétegeivel kapcsol minket össze, lelkünket, érzéseinket és szívünket szólítják meg.

Hogyan történik a kezelés?

A teljes ellazulás érdekében hason fekve, a hátra és ritkán a mellkasra helyezzük a hárfát. Alapvetően a test bármely felületére helyezhető: talpra, hátra, combra, a törzs két oldalára és a mellkasra, attól függően, hogy a kezelésnél mire van szükség.

Kortól függetlenül, bármely korosztály számára ajánlott. Gyermekek számára kifejezetten hatékony, könnyed gyógyító módszer. Várandósság alatt is alkalmazható, széken ülve, hátra vagy combra helyezve, esetenként a has elé tartva.

A kezelés 1 órás, amelynek kezdetén egy rövid beszélgetésben a konzulenssel közösen meghatározzák a kezelés célját. Maga a Basszus-hárfázás 30-35 perc. A kezelés végén még marad idő pihenni és megbeszélni a élményeket és a változásokat. A kezelés szinte mindenkit kivétel nélkül kellemesen ellazít, kikapcsol és feltölt.

Hány kezelés szükséges a gyógyuláshoz?

Általánosan  5-6 kezelés ajánlott (akár heti rendszerességgel), ennyi idő alatt általában már jelentős javulás történik, természetesen ez attól is függ, hogy krónikus vagy akut probléma megoldása a cél.

A terápiás Basszus Tao-hárfa múltja és jelene

Rudolf Steiner az európai ember számára hozott vissza egy ősi hangsort, a tao-hangsort egy 1924-ben elhangzott előadásában. Ez a hangsor erőteljesen különbözik a keleten általánosan elterjedt hangsoroktól. A Tao-hangokkal történő munka több évtizedes – közel százéves – múltra tekint vissza, amely a meditációs gyakorlatokon és a gyógypedagógiai munkán keresztül fokozatosan jutott el a rezonanciaterápiás alkalmazásokig.

A Tao-hárfa hatását kutatták az Ita Wegman Klinikán Svájcban, illetve Magyarországon is 2012-ben a Magyarországi Pszichiátriai Betegek Otthonában. 2013-ban Helsinkiben az Egyetemi Klinikán a Basszus-hárfa hatását vizsgálták várandós kismamákon. A kutatások jelenleg is folytatódnak, kiértékelésük zajlik. Addig is, amíg a hivatalos eredmények megszületnek, a személyes tapasztalatok önmagukért beszélnek.

error: A tartalom szerzői jogvédelem alatt áll!