NÉPBETEGSÉGEK MEGELŐZÉSE ÉS SZELÍD GYÓGYMÓDJAI KÖNYVSOROZAT

Váradi Tibor: Népbetegségek megelőzése és szelíd gyógymódjai sorozat megvásárolható személyesen nálunk vagy a Napfényes Élet Alapítvány webáruházában is

A nyugati társadalmakban a civilizációs életmód révén számtalan olyan betegség jelent meg, melyek terjedésének egyelőre az egyébként hatalmas tempóban fejlődő orvostudomány sem tud gátat szabni. Ezen betegségek nagy része a természeti népeknél ugyanakkor szinte ismeretlen. A legfőbb gond az, hogy elvesztettük az összhangot a természettel, embertársainkkal és önmagunkkal. A kötet célja, hogy az ember- és természetközpontú holisztikus gyógyászat fényében teljeskörű gyakorlati tanácsokat adjon a következő betegségek megelőzésében és gyógyításában. A könyv érdekessége, hogy minden egyes problématerület kapcsán kitér a lelki-pszichoszomatikus összefüggésekre is, megkönnyítve ezáltal a gyógyulás útján való elindulást, és annak tudatos végigjárását.

NB1 borito jav

  • Fejfájás
  • Allergiák
  • Csontritkulás
  • Látásromlás
  • Gerincpanaszok
  • Rák
  • Az immunrendszer természetes módszerekkel történő erősítése
Részletes tartalom

NB1 borito jav

  • Szív- és érrendszeri betegségek
  • Magas vérnyomás
  • Emésztőrendszeri betegségek
  • Mozgásszervi betegségek
  • Májbetegségek
  • Frontérzékenység
  • A fájdalomcsillapítás természetes módszerei
Részletes tartalom

NB1 borito jav

  • Bőrbetegségek
  • Vesebetegségek
  • A tüdő betegségei
  • Pszichoszomatikus betegségek
  • Candida betegségek
  • Depresszió
  • Stresszoldás
Részletes tartalom

AZ EGÉSZSÉGES ÉLETMÓD ALAPJAI FÜZETEK

Image

Ez a füzet a természetes étrend kialakításában nyújt hasznos segítséget, és vizsgálja a különféle táplálékok hatásait. Ezek megértését táblázatok könnyítik meg. Utat mutat az Egész-séges élet, a tisztulás felé; segít az életmódváltásban. Kívánjuk minden olvasónak, hogy találja meg újra elveszett Egészségét, a harmóniát élete minden területén.

  • A természetes életmódnak megfelelő táplálkozás tizenkét aranyszabálya
  • A nyers növényi étrend előnyei
  • Hús-huss
  • Áttérés a természetes táplálékokra, életmódra
  • Az ember növényevő?!
  • Tej: élet, erő, egészség?
  • Cukor: édes méreg
  • A finomított cukor fogyasztásának következményei
  • Vitaminok és nyomelemek
  • Egészséges táplálkozás és lelki egyensúly
  • Egészséges táplálkozás a sav-bázis egyensúly alapján
  • Tisztítókúrák
  • Gyógyító böjt
Részletes tartalom

Image

Kiadványunk második kötetében az élvezeti szerekről, a  vitaminokról és nyomelemekről, az élelmiszeradalékok hatásáról,  a szervezet vízhiányos állapotáról valamint  még sok más, a táplálkozással és az egészséges életmóddal kapcsolatos témában találunk hasznos információkat.

  • A természetes életmódnak megfelelő táplálkozás tizenkét aranyszabálya
  • A nyers növényi étrend előnyei
  • A sav-bázis egyensúly szerepe az egészség megőrzésében
  • Az „élvezet” vezet? (dohányzás, alkohol, kávé, tea, csoki, kakaó, kóla)
  • Tehetünk valamit stressz esetén?
  • Éltető víz
  • Ortomolekuláris medicina
  • Vitaminok és nyomelemek
  • Áttérés a természetes táplálékokra, életmódra
  • Ehetem-E?
Részletes tartalom

Image

A sorozatunk harmadik kötetében a légzésről, a természetes fogamzásgátlásról, az öregedésről, a gyógyszerekről valamint  még sok más, a táplálkozással és az egészséges életmóddal kapcsolatos témában találunk hasznos információkat.

  • A természetes életmódnak megfelelő táplálkozás 12 aranyszabálya
  • A nyers növényi étrend előnyei
  • A nagy fehérjemítosz
  • A légzés hatalma
  • Vitaminok és nyomelemek
  • A Billings-módszer
  • Áttérés a természetes táplálékokra, életmódra
  • Az öregedés: betegség vagy természetes folyamat
  • Gyógy-szer a gyógyszer?
Részletes tartalom

NAPFÉNYES RECEPTEK – A TERMÉSZETES ÉLETMÓDNAK MEGFELELŐEN

Image

Célunk e füzetecskével segíteni mindazoknak, akik étrendjüket a természetes életmód elveinek megfelelően szeretnék kialakítani. Igyekeztünk a gyűjteménybe kipróbált, jól bevált recepteket összegyűjteni, melyek a különböző ételféleségek széles skáláját fedik le a gabonakásáktól az édességekig. Ezekből válogatva a mindennapi étkezésünkhöz, valamint különleges alkalmakra egyaránt készíthetünk változatos, egészséges és ízletes ételeket!

  • Saláták
  • Szendvicskrémek, Pástétomok
  • Levesek, Főzelékek
  • Főételek
  • Fasírtok, Feltétek
  • Édességek, Sütemények
  • Egyéb
  • Táblázatok
  • Asztali Áldások
Részletes tartalom

Image

Kiadványunk második kötetében az élvezeti szerekről, a  vitaminokról és nyomelemekről, az élelmiszeradalékok hatásáról,  a szervezet vízhiányos állapotáról valamint  még sok más, a táplálkozással és az egészséges életmóddal kapcsolatos témában találunk hasznos információkat.

  • Saláták
  • Szendvicskrémek, pástétomok
  • Öntetek, szószok
  • Főételek
  • Fasírtok, feltétek
  • Édességek, sütemények
  • Egyéb
  • Vitaminok és nyomelemek jelentősebb növényi forrásai
  • Egészséges táplálkozás a sav-bázis egyensúly alapján
  • Asztali áldások
Részletes tartalom

Image

A füzetben található receptek a tiszta növényi étrendnek megfelelő alapanyagokból állnak, nem tartalmaznak semmilyen állati eredetű összetevőt, az előző két számhoz képest azonban kevésbé voltunk szigorúak. Tekintettel azokra, akik a megszokotthoz minél hasonlóbb ételeket kívánnak készíteni, ezúttal olyan recepteket is beválogattunk a füzetbe, melyek durumlisztet, nádcukrot, lekvárt vagy búzahúst tartalmaznak.

  • Levesek
  • Egyszerű főételek
  • Tájjellegű ételek
  • Ünnepi és különleges ételek
  • Sütemények
  • Szendvicskrémek
  • Egyebek
  • A csírák vitamin- és ásványianyag-tartalma
  • Egyes magvak csíráztatási jellemzői
  • Asztali áldások
Részletes tartalom

VEGÁN, VEGETÁRIÁNUS RECEPTKÖNYVEK

Image

Kiadványunkban levesek, főételek, feltétek, édességek és pástétomok leírásával nyújtunk segítséget ahhoz, hogy a mindennapokban változatosan és ízletesen tálaljuk a Nap ajándékait.

Az egészséges táplálkozás alapelveit szem előtt tartva 84 tisztán növényi alapanyag felhasználásával készült ízletes étel receptjét adjuk közre, amelyben a főszerep a gabonáké…

A füzetben található receptek a tiszta növényi étrendnek megfelelő alapanyagokból állnak, nem tartalmaznak semmilyen állati eredetű összetevőt, az előző két számhoz képest azonban kevésbé voltunk szigorúak. Tekintettel azokra, akik a megszokotthoz minél hasonlóbb ételeket kívánnak készíteni, ezúttal olyan recepteket is beválogattunk a füzetbe, melyek durumlisztet, nádcukrot, lekvárt vagy búzahúst tartalmaznak.

Részletes tartalom

Image

Kiadványunkban torták, piskóták, kelt- és leveles tészták, kevert és gyúrt, valamint sós sütemények leírásával nyújtunk segítséget ahhoz, hogy a mindennapokban változatos és ízletes édességek kerüljenek az asztalunkra.

Az egészséges táplálkozás alapelveit szem előtt tartva 85 tisztán növényi alapanyagok felhasználásával készült, ízletes finomság receptjét adjuk közre mindenki örömé­re és egészségére.

A füzetben található receptek a tiszta növényi étrendnek megfelelő alapanyagokból állnak, nem tartalmaznak semmilyen állati eredetű összetevőt, az előző két számhoz képest azonban kevésbé voltunk szigorúak. Tekintettel azokra, akik a megszokotthoz minél hasonlóbb ételeket kívánnak készíteni, ezúttal olyan recepteket is beválogattunk a füzetbe, melyek durumlisztet, nádcukrot, lekvárt vagy búzahúst tartalmaznak.

Részletes tartalom

Image

Amit eszel azzá leszel

Váradi Tibor előadás sorozatának a törekvése, hogy bemutasson néhány lehetőséget, amely segít a nézőnek, hogy visszaállítsa és megtartsa szervezetében az egyensúlyt. Komplex, átfogó képet kapjon a természetes életmódról, minden területet érintve: táplálkozás, légzés, mozgás, testápolás, stb. A beszélgetések mind elméleti, mind gyakorlati megoldásokat kínálnak, melyek rendszeres használata meghozzák a kívánt eredményt, és segít abban, hogy megtaláljuk kívül és belül is az egyensúlyt, elindít az önismeret útján, és kaput nyit a bölcsesség és a szeretet felé, azaz az egészség felé.

A DVD tartalmából:

A táplálkozás alapjai  •  A tíz alapszabály  •  A növényi étrend előnyei  •  A sav-bázis egyensúly szerepe az egészség megőrzésében  •  A vegetáriánus étrend előnyei •  Tej: élet, erő, egészség?  •  Vitaminok és nyomelemek jelentősége és természetes forrásai  •  Ehetem-e? – adalékanyagok hatásai  •  Mindennapi szenvedélyeink (dohányzás, alkoholfogyasztás stb.)  •  Tisztítókúrák (méregtelenítési lehetőségek)  •  Böjt: a kés nélküli műtét

Részletes tartalom

A kiadványok megvásárolhatók a Napfényes Élet Alapítvány webáruházában:
webaruhaz.napfenyes.hu