NÉPBETEGSÉGEK MEGELŐZÉSE ÉS SZELÍD GYÓGYMÓDJAI KÖNYVSOROZAT
Váradi Tibor: Népbetegségek megelőzése és szelíd gyógymódjai sorozat megvásárolható személyesen nálunk vagy a Napfényes Élet Alapítvány webáruházában is
A nyugati társadalmakban a civilizációs életmód révén számtalan olyan betegség jelent meg, melyek terjedésének egyelőre az egyébként hatalmas tempóban fejlődő orvostudomány sem tud gátat szabni. Ezen betegségek nagy része a természeti népeknél ugyanakkor szinte ismeretlen. A legfőbb gond az, hogy elvesztettük az összhangot a természettel, embertársainkkal és önmagunkkal. A kötet célja, hogy az ember- és természetközpontú holisztikus gyógyászat fényében teljeskörű gyakorlati tanácsokat adjon a következő betegségek megelőzésében és gyógyításában. A könyv érdekessége, hogy minden egyes problématerület kapcsán kitér a lelki-pszichoszomatikus összefüggésekre is, megkönnyítve ezáltal a gyógyulás útján való elindulást, és annak tudatos végigjárását.
AZ EGÉSZSÉGES ÉLETMÓD ALAPJAI FÜZETEK
Ez a füzet a természetes étrend kialakításában nyújt hasznos segítséget, és vizsgálja a különféle táplálékok hatásait. Ezek megértését táblázatok könnyítik meg. Utat mutat az Egész-séges élet, a tisztulás felé; segít az életmódváltásban. Kívánjuk minden olvasónak, hogy találja meg újra elveszett Egészségét, a harmóniát élete minden területén.
- A természetes életmódnak megfelelő táplálkozás tizenkét aranyszabálya
- A nyers növényi étrend előnyei
- Hús-huss
- Áttérés a természetes táplálékokra, életmódra
- Az ember növényevő?!
- Tej: élet, erő, egészség?
- Cukor: édes méreg
- A finomított cukor fogyasztásának következményei
- Vitaminok és nyomelemek
- Egészséges táplálkozás és lelki egyensúly
- Egészséges táplálkozás a sav-bázis egyensúly alapján
- Tisztítókúrák
- Gyógyító böjt
Kiadványunk második kötetében az élvezeti szerekről, a vitaminokról és nyomelemekről, az élelmiszeradalékok hatásáról, a szervezet vízhiányos állapotáról valamint még sok más, a táplálkozással és az egészséges életmóddal kapcsolatos témában találunk hasznos információkat.
- A természetes életmódnak megfelelő táplálkozás tizenkét aranyszabálya
- A nyers növényi étrend előnyei
- A sav-bázis egyensúly szerepe az egészség megőrzésében
- Az „élvezet” vezet? (dohányzás, alkohol, kávé, tea, csoki, kakaó, kóla)
- Tehetünk valamit stressz esetén?
- Éltető víz
- Ortomolekuláris medicina
- Vitaminok és nyomelemek
- Áttérés a természetes táplálékokra, életmódra
- Ehetem-E?
A sorozatunk harmadik kötetében a légzésről, a természetes fogamzásgátlásról, az öregedésről, a gyógyszerekről valamint még sok más, a táplálkozással és az egészséges életmóddal kapcsolatos témában találunk hasznos információkat.
- A természetes életmódnak megfelelő táplálkozás 12 aranyszabálya
- A nyers növényi étrend előnyei
- A nagy fehérjemítosz
- A légzés hatalma
- Vitaminok és nyomelemek
- A Billings-módszer
- Áttérés a természetes táplálékokra, életmódra
- Az öregedés: betegség vagy természetes folyamat
- Gyógy-szer a gyógyszer?
NAPFÉNYES RECEPTEK – A TERMÉSZETES ÉLETMÓDNAK MEGFELELŐEN
Célunk e füzetecskével segíteni mindazoknak, akik étrendjüket a természetes életmód elveinek megfelelően szeretnék kialakítani. Igyekeztünk a gyűjteménybe kipróbált, jól bevált recepteket összegyűjteni, melyek a különböző ételféleségek széles skáláját fedik le a gabonakásáktól az édességekig. Ezekből válogatva a mindennapi étkezésünkhöz, valamint különleges alkalmakra egyaránt készíthetünk változatos, egészséges és ízletes ételeket!
- Saláták
- Szendvicskrémek, Pástétomok
- Levesek, Főzelékek
- Főételek
- Fasírtok, Feltétek
- Édességek, Sütemények
- Egyéb
- Táblázatok
- Asztali Áldások
Kiadványunk második kötetében az élvezeti szerekről, a vitaminokról és nyomelemekről, az élelmiszeradalékok hatásáról, a szervezet vízhiányos állapotáról valamint még sok más, a táplálkozással és az egészséges életmóddal kapcsolatos témában találunk hasznos információkat.
- Saláták
- Szendvicskrémek, pástétomok
- Öntetek, szószok
- Főételek
- Fasírtok, feltétek
- Édességek, sütemények
- Egyéb
- Vitaminok és nyomelemek jelentősebb növényi forrásai
- Egészséges táplálkozás a sav-bázis egyensúly alapján
- Asztali áldások
A füzetben található receptek a tiszta növényi étrendnek megfelelő alapanyagokból állnak, nem tartalmaznak semmilyen állati eredetű összetevőt, az előző két számhoz képest azonban kevésbé voltunk szigorúak. Tekintettel azokra, akik a megszokotthoz minél hasonlóbb ételeket kívánnak készíteni, ezúttal olyan recepteket is beválogattunk a füzetbe, melyek durumlisztet, nádcukrot, lekvárt vagy búzahúst tartalmaznak.
- Levesek
- Egyszerű főételek
- Tájjellegű ételek
- Ünnepi és különleges ételek
- Sütemények
- Szendvicskrémek
- Egyebek
- A csírák vitamin- és ásványianyag-tartalma
- Egyes magvak csíráztatási jellemzői
- Asztali áldások
VEGÁN, VEGETÁRIÁNUS RECEPTKÖNYVEK
Kiadványunkban levesek, főételek, feltétek, édességek és pástétomok leírásával nyújtunk segítséget ahhoz, hogy a mindennapokban változatosan és ízletesen tálaljuk a Nap ajándékait.
Az egészséges táplálkozás alapelveit szem előtt tartva 84 tisztán növényi alapanyag felhasználásával készült ízletes étel receptjét adjuk közre, amelyben a főszerep a gabonáké…
A füzetben található receptek a tiszta növényi étrendnek megfelelő alapanyagokból állnak, nem tartalmaznak semmilyen állati eredetű összetevőt, az előző két számhoz képest azonban kevésbé voltunk szigorúak. Tekintettel azokra, akik a megszokotthoz minél hasonlóbb ételeket kívánnak készíteni, ezúttal olyan recepteket is beválogattunk a füzetbe, melyek durumlisztet, nádcukrot, lekvárt vagy búzahúst tartalmaznak.
Kiadványunkban torták, piskóták, kelt- és leveles tészták, kevert és gyúrt, valamint sós sütemények leírásával nyújtunk segítséget ahhoz, hogy a mindennapokban változatos és ízletes édességek kerüljenek az asztalunkra.
Az egészséges táplálkozás alapelveit szem előtt tartva 85 tisztán növényi alapanyagok felhasználásával készült, ízletes finomság receptjét adjuk közre mindenki örömére és egészségére.
A füzetben található receptek a tiszta növényi étrendnek megfelelő alapanyagokból állnak, nem tartalmaznak semmilyen állati eredetű összetevőt, az előző két számhoz képest azonban kevésbé voltunk szigorúak. Tekintettel azokra, akik a megszokotthoz minél hasonlóbb ételeket kívánnak készíteni, ezúttal olyan recepteket is beválogattunk a füzetbe, melyek durumlisztet, nádcukrot, lekvárt vagy búzahúst tartalmaznak.
Amit eszel azzá leszel
Váradi Tibor előadás sorozatának a törekvése, hogy bemutasson néhány lehetőséget, amely segít a nézőnek, hogy visszaállítsa és megtartsa szervezetében az egyensúlyt. Komplex, átfogó képet kapjon a természetes életmódról, minden területet érintve: táplálkozás, légzés, mozgás, testápolás, stb. A beszélgetések mind elméleti, mind gyakorlati megoldásokat kínálnak, melyek rendszeres használata meghozzák a kívánt eredményt, és segít abban, hogy megtaláljuk kívül és belül is az egyensúlyt, elindít az önismeret útján, és kaput nyit a bölcsesség és a szeretet felé, azaz az egészség felé.
A DVD tartalmából:
A táplálkozás alapjai • A tíz alapszabály • A növényi étrend előnyei • A sav-bázis egyensúly szerepe az egészség megőrzésében • A vegetáriánus étrend előnyei • Tej: élet, erő, egészség? • Vitaminok és nyomelemek jelentősége és természetes forrásai • Ehetem-e? – adalékanyagok hatásai • Mindennapi szenvedélyeink (dohányzás, alkoholfogyasztás stb.) • Tisztítókúrák (méregtelenítési lehetőségek) • Böjt: a kés nélküli műtét